Type Here to Get Search Results !

Temperaturi de vară în mijlocul toamnei. Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni in Oltenia


Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni, 7 octombrie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în perioada 7 - 20 octombrie 2024. Conform ANM, în zilele următoare vremea va fi semnificativ mai caldă decât este normal pentru această perioadă a anului.  

Vremea se va încălzi faţă de zilele precedente, astfel, media regională a temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 20 de grade, iar în perioada 8 – 10 octombrie sunt prognozate valori medii de 24…26 de grade. După acest interval, tendinţa temperaturii va fi de scădere uşoară, spre o medie a valorilor maxime de 22 de grade, iar din 14 şi până 20 octombrie caracteristice vor fi valori în jurul a 19 grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 7 grade în primele două nopţi, se va ajunge la 12…14 grade în perioada 9 – 11 octombrie, iar ulterior sunt estimate valori cuprinse între 7 şi 10 grade.

 Probabilitatea pentru ploi locale va fi ridicată în intervalul 9 – 12 octombrie şi în 14 octombrie, dar şi spre finalul intervalului de anticipaţie (după data 19 octombrie).

 

Prognoza ANM Oltenia

În primele 3 zile din interval, valorile termice maxime se vor situa în jurul a 23 de grade, dar vor creşte în 10 şi 11 octombrie la o medie a acestora de 26 de grade, caracterizând o vreme mult mai caldă faţă de normalul termic al perioadei. După această dată, tendinţa va fi de scădere treptată, astfel din 14 şi până în 20 octombrie, caracteristice vor fi temperaturile maxime în medie de 18…20 de grade. Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, astfel de la o medie a acestora de 6 grade în prima noapte, se va ajunge la valori în jurul a 12 grade în perioada 10 – 14 octombrie, iar ulterior se va reveni la valori cuprinse între 6 şi 8 grade.

Sunt probabilie ploi locale în 9, 12 şi 14 octombrie. Pentru restul intervalului, prezenta estimare, indică condiţii reduse pentru ploi.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii