Type Here to Get Search Results !

Femeie abandonată în ambulanță dintr-un motiv incredibil. Unde plecase echipajul de prim-ajutor


O femeie din Gorj a fost abandonată o jumătate de oră în ambulanța care trebuia s-o ducă la spital. Motivul pentru care echipajul de prim-ajutor plecase de la mașină este de-a dreptul incredibil !

 Cinci angajați de la Serviciul de Ambulanță Gorj sunt cercetați disciplinar de instituție după ce au oprit mașinile de prim-ajutor și au dispărut, timp de o jumătate de oră, să bea cafea. Într-una dintre ambulanțe se afla o femeie care trebuia dusă la un spital din Capitală, informează igj.ro.

 Evenimentul aproape incredibil s-a produs săptămâna trecută. Cele două ambulanțe din Gorj au oprit la o benzinărie din Vâlcea, iar cei cinci membri ai echipajelor de prim-ajutor s-au dus să bea cafea. Prima ambulanță venea, goală, de la București, iar cea de-a doua avea drum spre Capitală, unde trebuia să ducă pacienta, care avea probleme la un picior. Potrivit sursei citate, femeia abandonată în mașină este medic.

 În cele din urmă, după pauza de cafea, pacienta a fost dusă la un spital din București.

 Șeful Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, Tibi Tătaru, a precizat, referitor la această situație, că s-a întrunit Comisia de Disciplină a instituției. Astfel, doi dintre cei cinci angajați au dat note explicative și urmează să fie audiați și ceilalți trei. Ancheta în acest caz ar fi întârziat din cauză că doi dintre salariații în cauză își programaseră concedii de odihnă.

 

Potrivit lui Tătaru, ambulanțele sunt dotate cu GPS și camere video, iar astfel s-a constatat staționarea celor două mașini, timp de 29 de minute, la benzinărie.

„Nu putem trage o concluzie de acum, dar vă pot spune că nu este normal să se întâmple așa ceva. Nu lași pacientul in ambulanță și stai fara motiv. Poți consuma o cafea, suntem oameni, dar staționările sunt anunțate tocmai pentru a evita astfel de situații. Cei implicați erau în timpul serviciului”, a mai spus subliniat șeful SJA Gorj.

Cei cinci salariați ai SJA Gorj vizați de anchetă au fost angajați în timpul pandemiei de covid. Ei riscă de la o penalizare salarială de 5 la sută pe trei luni până la desfacerea contractului de muncă.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii